Ge Grönkjaer guldbollen

av Robbie Lauler

När Barcelona och FC Köpenhamn möttes häromveckan (2-0) förde jag ett resonemang om att Iniesta kanske kunde hota Sneijder om guldbollen. När FCK nu lyckades greja 1-1 hemma på Parken är det dags att lyfta fram en ny guldbollskandidat: Jesper Grönkjaer.

…skämt åsido men vilken jävla match danskjävlarna gjorde. De var bra redan i bortamötet men orkade inte hålla i taktiken med hög backlinje och tuff återerövringspress hela vägen. Det lyckades de med i dag. Vilken aggressivitet – påminde om Blåvitt på -80-talet.

…en gång föll de tillbaka i andra halvlek – då prickade Pedro stolpen. Men en bra målvakt har tur. Johan Wiland imponerade mest av svenskarna, Oscar Wendt var klart bättre än i förra mötet och Mikael Antonsson är på väg att skaffa ett skägg som flåsar Olof Mellbergs i nacken.

Det är klart att det kunnat bli ännu mer fördel FCK om domaren plockat upp det röda kortet till Barca-keepern Victor Valdés som satte ett knä i ansiktet på N´Doye i början av matchen. Jag tycker att överfallet borde gett rött, det blev inte ens gult, inte ens frispark, och i det avseendet påminde attacken om SchumachersBattiston -82 – även om Valdés inte avsiktligt försökte skada.

…N´Doye reste sig otroligt nog och spelade vidare utan en repa på käkpartiet.

En härlig match – och nu har FCK en riktigt bra chans att greja avancemang.

Ståle Solbakken och Zlatan Ibrahimovic har åtminstone en sak gemensamt – det är inte särskilt förtjusta i Filosofen. Jösses vad arg han var efter slutsignal, Sergio Busquets fick kliva in och skydda sin tränare och flytta på norrbaggen. Såg ni att det rann fradga mellan Solbakkens läppar?

I alla fall, efter förra mötet var det ett jävla tjat om att FCK-spelarna skulle varit ”för nöjda” med den hedersamma förlusten. I dag visade de att det givetvis var rent skitsnack.

Gurra Svensson orkade bara hålla emot en halvlek – sedan gjorde Man United tre snabba mot Bursaspor i andra halvlek.

Lyon höll på att vända 0-4 mot Benfica i andra halvlek, det slutade 3-4, Kim Källström blev kvar på bänken hela tiden.

Den här vänsterbacken Bale alla pratar om, kan han kasta inkast också?

Till sist: rekommenderar en tweet jag själv skrivit.