Startsida / Inlägg

Håll dig på bänken, Larsson

av Robbie Lauler

Dagens snackis tvingas jag credda konkurrenten för. Deras story om att Marcus Lantz är nära Landskrona är intressant. Den stora bomben i artikeln – som förvisso är ganska vag – är att Henrik Larsson är nära att satsa mot säsongen 2011.

Som spelare, alltså.

En comeback till, med andra ord.

Låter otroligt om ni frågar mig men (före detta) Månsson från eurosport.se hävdar att så kan det mycket väl bli – och vem är jag säga emot. Henke har faktiskt redan flyttat sin spelarlicens till Bois.

Bois har det annars bra ställt på anfallssidan med Fredrik Karlsson 12 mål/6 assist, Fredrik Olsson 9 mål/3 assist och Ralani ”Surprise” Bradley 7 mål/5 assist under 2010. 

Men det är klart att i tider då klubbarna knappt har råd att värva är det kanske inte så dumt att ha en matchtränad och sugen Henke att kasta in vid eventuella skador.

Eller så vill Henke kliva ner på mittfältet för att styra upp triangelspelet då duktige Johan Persson är på väg från klubben.

Fast jag vet inte, jag tycker det låter konstigt. Visst att Henke kanske skulle hoppa in sista matcherna vid chans på uppflyttning eller risk för nedflyttning, det låter sunt.

Men att efter ett så lyckat första år som tränare nu satsa på att kombinera den rollen med en ny spelarsatsning låter märkligt.

Håll dig på bänken, Larsson.

Enligt den här artikeln är även Fredrik Ljungberg sugen på comeback – fast i landslaget. Nu ska vi tänka på att artikeln är författad av Newzglobe, samma sajt som i förra veckan klämde till med en riktig rövare om mitt förakt för tiggare. Om agenten är korrekt citerad samt menar det han säger är det en stor grej, givetvis. Tidigare har ”Freddie” sagt att han kan tänka sig att ställa upp för landslaget om det blir kris. Nu uttrycks det på ett annat sätt.

Frågan är bara vem agenten Marlon Fleischmann egentligen är? Har Fifa-licens men jag har aldrig hört talas om snubben.

Vad hade Ljungberg kunnat tillföra i Erik Hamréns nya spelsystem? Tja, för inte så länge sedan förespråkade jag en comeback ganska starkt. Men i och med Emir Bajramis succé är jag inte lika säker längre. I så fall får den gamle landslagskaptenen flyttas över till högerkanten – och slå bort Johan Elmander eller Sebastian Larsson? Nja, jag vet inte. Ska Ljungberg spela centralt? Tveksamt det också. Så jag vet inte om det är en så bra idé.

Men varför inte testa ändå; ”Freddie” har spelat centralt i USA och nu när Zlatan plötsligt förvandlats till rena svärmorsdrömmen kan de forna fienderna bli ett radarpar med Ljungberg som central ”trea” strax bakom ”Ibra”.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB