Startsida / Inlägg

Det Tommy Jacobson missade

av Robbie Lauler

Djurgårdens sportchef Stefan Alvén hotades, jag skrev en krönika, ordföranden Tommy Jacobson svarade. Svaret är intressant.

Jacobson tror att han argumenterar emot mig, det kanske han gör, men saken är den jag hängde delvis upp mitt tyck på Krokodilens pappersintervju med Alvén själv. Den intervjun publicerades inte på nätet till en början, uppenbarligen har Jacobson mssat den, och hans försvar blir lite av ett självmål.

Tommy Jacobson skriver i tron att han polemiserar mot mig:
”Robert Laul skrev i går en krönika i Aftonbladet som jag tror är både kontraproduktiv och farlig om vi någonsin ska komma tillrätta med våld och hot runt fotbollen. Han för en förvirrad diskussion kring vem eller vilka som bär ansvar för det som hänt Stefan och hans familj. Han antyder där att det sitter personer i Djurgården Fotbolls styrelse för att de har kopplingar till ’de mest engagerade supportrarna’. Det är givetvis så att de som sitter i Djurgården Fotbolls styrelse sitter där för att de är utomordentligt kompetenta”.

Stefan Alvén säger i intervjun som Jacobson missade:
– Så länge det rekryteras personal från supporterleden kan folk i styrelsen inte skilja på sin professionella roll och rollen som hängiven supporter. Klubben har svårt att förhålla sig till vilken ställning man ska ha gentemot stökiga supportrar. Man har inte bestämt var gränsen går. Vilka ska man ha omkring en förening? Vilka ska sitta i styrelsen? Jag har känslan att de goda krafterna inte kommer på årsmötena. De måste ta fajten i föreningsdemokratisk anda, för nu styr andra krafter.

Tommy Jacobson skriver vidare:
”Jag har mött uppfattningen de senaste dagarna att det är Robert och hans kollegor på kvällstidningarna som bär ansvaret, efter alla deras krigsrubriker och personpåhopp på Stefan och andra ledare. Jag har kategoriskt avfärdat det och pekat på vikten att aldrig bortse från det personliga ansvaret”.

Stefan Alvén:
– I Djurgårdens reklamfilm valde man att ta in personer som, vad jag förstår, hade ett kriminellt förflutet. I dag kanske de är hängivna supportrar, det lägger jag mig inte i, men ingen ställde frågan ”är det okej?”. När filmen togs bort sa man att en huvudsponsor krävde det för att den påminde om en annan reklam – var det verkligen skälet?
– I derbyt mot AIK tändes oerhört många bengaler från Djurgårdens sida. En kastades och träffade en liten kille. Efteråt står en twitterrubrik på vår hemsida: tack alla supportrar för den fantastiska stämningen. Som klubb måste vi värdera var vi står där. Är det okej? Då får vi förstå konsekvenserna: att vi säger att olagliga handlingar är okej. 

Över till dig, Tommy.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB