Startsida / Inlägg

Pelle Olsson är allsvenskans bästa tränare

av Robbie Lauler

Mannen som står här bakom är alltså allsvenskans bästa tränare enligt Sportbladets expertpanel…

x2_b969153.jpeg

…det är Pelle Olsson, Gefle…

polsson200.jpg

Juryns motivering:

Fotbollens eviga utmaning handlar om att bygga ett starkt fotbollslag utan att riskera föreningens ekonomi. En viktig intäktskälla är spel i högsta serien som innebär tv-intäkter. Men för att överleva i konkurrensen krävs bra spelare. Den förening som inte har råd med de bästa namnen måste hitta andra vägar. Där är Pelle Olsson en ambitiös stigfinnare. I sju raka säsonger har han byggt ett fungerande och välorganiserat lag av okända och ratade spelare. Under Olssons skolning har de utvecklats och kunnat säljas vidare för större pengar vilket håller Gefles ekonomi ovanför vattenytan. Ingen annan tränare kommer i närheten av att vara lika oumbärlig för sin förening som Pelle Olsson. Därför anser vi att han är allsvenskans bästa tränare.
R Laul  S Bank  E Niva  J Flinck  P Thorén  O Månsson  M Wagner

Pelle och jag hade ett långt och intressant samtal i går. Han sa bland annat:

Alexander Gerndt spelade sex matcher utan att göra mål i AIK. I Gefle spelade han 29 matcher i rad utan att göra mål. Sedan slog han igenom. I en större klubb hade han kanske inte fått chansen att bli en elitfotbollsspelare. Därför vill jag slå ett slag för fler lag i allsvenskan. Då kan fler unga spelare visa upp sig på högsta scenen. Det gynnar sedan landslaget.

Pelle satte också ord på varför Gefle är så svårslagna:

– Vi har varit väldigt bra på att ställa om till försvar snabbt. Vi har en spelartrupp där man varit beredd att ta de offrande stegen för laget. Det innebär att lagdelarna är intakta när vi börjar försvara. När folk pratar om att vi är svårslagna är det sådant de syftar på skulle jag tro.

Läs hela intervjun – plus hela rankingen av de allsvenska tränarna – i dagens tidning.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB