Startsida / Inlägg

Ännu ett favoritfall, ännu en domarmiss

av Robbie Lauler

På plats på Guldfågeln Arena efter en kurvig körning genom de småländska skogarna. Kalmar FF-AIK på schemat, kamratmötet på Gamla Ullevi följde jag via SR:s webbsändning. Radions lokala sändningar är alltid fina att följa, i dag dammade Leman av det gamla uttrycket ”Den hade inte ens en dopad Ben Johnson hunnit” och det var ett tag sedan man hörde.

Såg alltså inte den straff Martin Hansson blåste för IFK Norrköping, men enligt ett samstämmigt Twitter-flöde var den feldömd. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: domarna blåser straff för hands alldeles för ofta sett till hur de själva motiverar att reglerna ska tolkas.

…domarkåren har tyvärr inte fått någon bra start på årets allsvenska. Daniel Stålhammar i går, Hansson i dag. Trist. Bra ändå att både Stålhammar och Hansson direkt erkände sina misstag och bad om ursäkt. Det är trots allt mänskligt att fela.

Nu tänker väl många att ”Nu kommer den där jävla göteborgaren att ändra sig angående att domarna ska få använda TV-bilder vid bedömningssituationer” men se det tänker jag inte göra. Mitt motstånd står fast, nackdelarna är fler än fördelarna. Det är omöjligt att på förhand veta vid vilka situationer ett eventuellt regelbrott gömmer sig vilket innebär att det blir en helvetes massa situationer där spelet ska stoppas.

Blåvitt ska inte skylla allt på domaren, de borde utnyttjat sitt spelövertag bättre vad jag förstår av rapporterna. Dessutom gjorde ”Peking” ett korrekt mål, Shpetim Hasani igen, nick denna gång. Nu leder de allsvenskan – tillsammans med Åtvidaberg. IFK Norrköping är bra i år.

Malmö FF föll i lördags, i dag föll Blåvitt – vi känner igen vår all(a-slår-alla)svenska.

Kan AIK ta sin första seger på Guldfågeln i kväll? Andreas Alm skickar in Viktor Lundberg bredvid Celso Borges på topp och bänkar Gabriel Özkan.

Angående gårdagens matcher sammanfattar jag händelserna på Stockholms Stadion i en papperskrönika (Plus), Helsingborg-Elfsborg följde jag med ett och ett halvt öga och väljer att lyfta Pär Hansson, HIF-målvakten som var ute och nickpassade bort kontringar, skottfintade, spelade sig ur situationer med fötterna. Sverige kan aldrig någonsin tidigare haft en målvakt som är så bra på fötterna.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB