Startsida / Inlägg

Kvällen då allsvenskan blev friskförklarad…eller?

av Robbie Lauler

Det är väl typiskt. I går skrev jag en krönika om att allsvenskan har blivit galen eftersom det inte alls går att lita på de förväntade topplagen som inlett svajigare och ojämnare än någonsin tidigare med 16-lagsserie.

Vad händer?

Jo, alla tre som spelade i går vann – Malmö FF piskade Syrianska, Elfsborg körde över Örebro och IFK Göteborg vann derbyt mot Häcken.

Störst besvär hade IFK Göteborg, å andra sidan hade de tuffast motstånd. Det krävdes en hårt dömd straff från Jonas Eriksson”En Champions League-straff”, som Häckens Peter Gerhardsson fnös – för tre poäng. 

Jag tänker ändå inte hänga Eriksson, det var en bedömningssituation och jag tycker bara att vi ska hänga domare för rena misstag, annars går det att plocka fram tio situationer per match och debatten blir olidlig. Men jag håller med om att det var en billig straff. Jonas Eriksson var annars bra, han gjorde ett rejält misstag, när han varnade Joel Allansson för filmning när denne sparkade i gräset helt fri. Det var för övrigt en väldigt dråplig situation.

Efteråt menade Häcken att Blåvitt utnyttjade de domarmisstag de drabbats av tidigare under säsongen för att sätta press på Eriksson, att de gnällde och sökte straffar och frisparkar. Och visst, Tobias Sana svarade för en klockren filmning men blev också korrekt varnad. När jag frågade Eriksson efteråt om han tyckte att IFK-spelarna varit tjatigare och sökt fler situationer hade han inte den känslan:
– Nej, inte alls. Det var en helt normal match i det avseendet. Det var situationer i båda straffområdena.

Vad segern betyder för Blåvitt utvecklar jag i dagens papperskrönika (Plus).

Efteråt pratade jag med Mikael Stahre, bland annat om hur Nordin Gerzic reagerar på inte att ens få hoppa in.
– Om man ska vara helt ärlig…Nordin gjorde en riktigt bra träning i går. Först nu börjar man skönja den spelare vi har rekryterat.  

Klara besked.

Själv tycker jag att Allansson förtjänar mer speltid i Göteborg, han kan kan peta alla på mittfältet förutom Pontus Farnerud. Ja inte på en gång men ni fattar.

På Behrn Arena och Swedbank Stadion handlade det mest om snygga mål…Ishizaki, Wilton, Durmaz…och jag känner att jag börjar få underlag till en lista till min fredagssida – årets snyggast mål hittills. Det finns redan ett par att välja på, som Tobias Grahns mot IFK Göteborg och Alexander Milosevics mot Gif Sundsvall som jag nog håller som etta. Vad har vi mer?

Till sist – jag blir inte förvånad när jag i en mejldiskussion med en boråsare får lära mig det här uttrycket:
”Billigt är gott, gratis är gourmet”.

Elfsborgs år i år?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB