Startsida / Inlägg

Ungefär som väntat

av Robbie Lauler

Allsvenskan är oförutsägbar men gårdagens premiärmatcher slutade som förväntat: Kalmar slog nykomlingen Gif Sundsvall, fjolårsfemman Gais och fjolårssexan Häcken kryssade, topplaget Elfsborg slog mittenlaget Djurgården.

Sett till matchbilderna var det dock inga givna resultat, i alla fall inte i Borås där Djurgården var det bättre laget inför en röststark vägg av ditresta fans.

Jag var imponerad av Ricardo Santos på topp och backlinjen undantaget Kebba Ceesay som tog en del tveksamma beslut. Men Joona Toivio, Marc Pedersen och Petter Gustafsson (jodå) höll emot Elfsborg bra och visade även offensiva kvaliteter: Gustafssons uppspel, Pedersen styrka i luften på hörnor och Toivio har ju sina frisparkar även om de i går var så där.

Pratades efteråt om att Djurgården blir ett topplag 2012, framför allt från Elfsborgshåll. Sett till startelvan, visst, men över en lång säsong är jag rädd att truppen är för tunn.

Elfsborg spelade långt ifrån på topp men hade klass och kvalitet i Anders Svensson och målvakten Kenneth Höje, det räckte till tre poäng den här gången.

Viktor Claesson? Jodå, godkänd allsvensk debut, mjuk och fin i touch- och mottagningsspelet men lite anonym och har en del problem när, var och hur han ska ta sina löpningar.

På upptaktsträffen talade Kalmars tränare Nanne Bergstrand om lagets märkliga svit av vunna träningsmatcher:
– Vi spelar dåligt, men vi vinner varenda match. Det måste vara hemskt att möta Kalmar just nu. 

…exakt detta fick Giffarna erfara som lär ha varit det bättre laget men ändå stod där med 0-1 efteråt och undrade vad fan som hände.

0-0 mellan Gais och Häcken kändes som pengarna tillbaka. Premiär och derby – men tydligen bra klass på spelet stundtals. Spännande att Oscar Lewicki, född -92, fick chansen från start och att han dessutom gjorde bra ifrån sig. 

Mer om alla matcher i dagens papper så klart.

Nu rullar bilen mot Södertälje för Syrianska-IFK Göteborg. Blåvitt lär komma med ett mittfält med Farnerud, Haglund, Sobralense, Gerzic och Selakovic men också en backlinje med Hjalmar Jonsson och Erik Lund. Jag saknar Joel Allansson nånstans på planen.

…när det snackas om ”Real Göteborg” är det inte många som tänker på att truppen är tunn på försvarssidan. Men mot Syrianska ska det förstås räcka till seger, precis som att AIK ska vinna mot Mjällby.

…AIK-Mjällby tar jag via Radiosporten förresten. Aldrig fel.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB