Startsida / Inlägg

Barn av vår tid

av Robbie Lauler

Det var så klart glada miner i MFF-lägret efter 1-0 på serieledaren Elfsborg. Lego och jag skulle precis börja intervjua Simon Thern när Mathias Ranégie kom loss från en annan intervju och knallade mot friheten utanför Swedbank. Lego och jag släppte Thern direkt och rusade efter matchhjälten som tittade på den ensamme Thern och sa:

– Din tid kommer.

Spelet i den mixade zonen är ibland lika resultatorienterat som spelet ute på plan.

I pausen hörde jag en historia från Sportbladets expert på skånska:

Det var på den tiden Jonas Wirmola spelade i MFF och telefonen ringde i omklädningsrummet. Wirmola svarade ”Daniel Andersson” och det var Expressen som bad om en intervju. Wirmola fortsatte låtsas att han var ”Danne” och fick till slut frågan ”Vem tar du helst med dig på en öde ö?” och svarade Gudrun och en sjuttifemma”.

…det här var på den tiden V-ledaren var på tapeten av andra orsaker än politik och citatet gick förstås rakt i tryck, ”Anderssons” mest kontroversiella nånsin.

Nåväl, Malmö räddade spänningen i allsvenskan i andra halvlek och allt om matchen läser ni här.

Det blev ingen klassiker i hockey-VM. (Det är sällan kvartsfinaler blir det i hockey-VM). Journalisterna som har bevakat VM får titta sig i spegeln även om det är för jävla trist med tidig sorti för Tre Kronor.

…bara kepsen finns kvar.

Men snart är det VM, då försöker vi igen, som Nationalteatern sjöng.

…det är fördelen med hockey, efter en dålig sommar och en svinkall vinter är det snart dags för VM-känslor igen.

Den allsvenska guldstriden lever i allra högsta grad även om Elfsborg förstås kan vinna med 21 segrar på konstgräs och 63 poäng.

I botten var Djurgårdens 1-1 mot Gefle inte vad Magnus Pehrsson behövde…och vad jag hör är Kasper Hämäläinen och Joona Toivio på väg bort…precis som Ivo Pekalski, Daniel Larsson och Jimmy Durmaz i MFF. I dagens blaska listar jag tio spelare som kan säljas under sommarfönstret.

IFK Göteborg och Mjällby spelade 1-1, all cred till Mjällby men deras lag ser inte likadant ut efter EM-uppehållet, man ska inte glömma det. Kan sportchefen Borstam leverera vidare?

…jag tror däremot inte att Waris Majeed lämnar Häcken. Guldstrid + rik klubb + långt kontrakt + kort leveranstid = stora pengar och färre intressenter.

Oscar Hiljemark är den tyngsta övergång som kan bli verklighet i sommar även om jag bedömmer det som 70-30 att han stannar i Elfsborg.

En sista grej apropå Elfsborg: var det bara jag som trodde att Jörgen Lennartsson skulle skicka in Jon Jönsson på planen igen trots att han hade burits ut på bår med stödkrage? Lex Robin Söder?

Gais är allsvenskans hittills största flopp efter möjligen ”Real Göteborg”-satsningen men medan Blåvitt bygger nytt med framtidstro har Gais samma lag, samma tränare, sämre ekonomi – men kan någon förklara hur det kan skilja så mycket i prestation mot i fjol? Jag har inte lyckats räkna ut det.

…till sist kan vi konstatera att konstgräsdebatten går vidare.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB