Startsida / Inlägg

Årets mest enögde supporter?

av Robbie Lauler

Läs den här kommentaren från en Häckensupporter apropå min blogg om att jag var imponerad av Djurgårdsklacken som stod kvar ute i regnet och hoppade och sjöng långt efter att matchen var slut och deras lag fått stryk med 3-0. Men det fick man tydligen inte vara, enligt denna enögde Hisingsbo:

”Angående Laul som anser att det är högre klass på supportrar som sjunger i iskallt höstregn efter en 0-3 förlust än de 18 som fattade att matchen är slut, det är dags att dra sig hemåt till Hisingen…. Kan man bara konstatera att Laul är efterbliven. 

När Laul jämför Häckens i hans tycke usla bortafölje med Djurgårdens klack stannar hans matematiska och helhetssyn att peka och räkna. 18 personer måste räknas ur Häckens befintliga klack, visst ibland är det 100 pers som åker men % sett en fredagskväll är detta inte dåligt, för att vara häcken. Laul kunde valt att lyfta fram dessa 18,, nu sågade han. 

Laul hade tydligen inte ögon att se att stadion var rätt tom i övrigt, bara 5400 personer. Men där kom det ingen reflektion. 

Så här är det Laul. Häcken har allsvenskans mest trogna publik. Det är supportrar som kommer i med och motgång, det diffar inte så mycket som de större lagen. Skriv om det istället eller så kan nästa år och ännu mer när den nya arenan byggts skriva och såga getingarna när läktarna fylls för att vara medgångssupportrar”.

Har han rätt?

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB