Startsida / Inlägg

En teori om DMK:s Premier League-flyt(t)

av Robbie Lauler

Spanjoren drar loss en liten bomb så här på tisdagskvällen: David Moberg Karlsson, 19 – IFK Göteborgs vindsnabbe forward – köps av Premier League-klubben Sunderland.

DMK befinner sig enligt Spanjorens uppgifter i England för läkarundersökning, klubbarna sägs redan vara överens och utifrån hur historien utvecklar sig ska det bli intressant att höra vad Blåvitts chefer och direktörer har att säga fortsättningsvis.

I Spanjorens artikel säger Håkan Mild att DMK inte tränade på grund av ”privata skäl”.
Är han och träffar någon klubb?
– Inte vad jag vet, men jag hade inte sagt det till dig ändå, svarar Håkan med ett skratt.

Sportchefen vet alltså inte att en av deras spelare träffar en Premier League-klubb?

Klubbdirektören Martin Kurzwelly på samma fråga:
– Det här var nyheter för mig också. Jag vet ingenting om det.
Borde inte du känna till om en av era spelare är på väg till Premier League?
– Jo, det kan man ju tycka kanske, men jag har suttit i möten hela dagen.

Har de styrande i IFK Göteborg verkligen så usel koll på verksamheten?

Vilka har i så fall skött förhandlingen då klubbarna redan uppges vara överens?

Det lär visa sig vad som är sant och inte, under tiden kan vi fundera på vad DMK ska göra i Premier League. Jag tror att det kan ligga till så här: grabben har en spetskvalitet i löpsteget även om han saknar en hel del annat. Sunderland köper billigt (med deras mått mätt) men för Blåvitt innebär det ett antal fina miljoner. Skulle gissa att övergångssumman ligger på en halv till en miljon pund (DMK betraktas knappast som en färdig spelare).

Sunderland har det visserligen tunt på forwardsfronten men mer troligt är att DMK får hålla till i utvecklingstruppen för att senare lånas ut till en klubb i The Championship. SAFC hoppas på god utveckling (DMK är nyligen 19 fyllda) och om alla bitar faller på plats har man en färdig spelare om ett år eller två med en viktig spetsegenskap – snabbheten.

Som någon påpekade här i kommentarsfältet: det skeppas iväg en hel del svenska 16-17-åringar utomlands, en hel del 21-22-åringar – men inte särskilt många går i just den här åldern vad jag kan påminna mig? Eller vad har vi för spelare som gått när de är 19? Branimir Hrgota – mer?

Ungefär så, kanske. Time will tell.

Under onsdagen får vi också svar på om klubbdirektören spelade teater vad gäller den danske högeryttern Lars Vibe som är på ingång till Blåvitt.
– Jasså, kommer han i morgon? var Martin Kurzwellys kommentar på det påståendet.