Startsida / Inlägg

Tufft fiske nu

av Robbie Lauler

Landslagssamlingen över för den här gången, dags att samla upp de lösa trådarna, sedan förhoppningsvis gå i ide då jag dragit på mig en helvetsförkylning – jag är mer eller mindre utslagen när det här skrivs.

Men.

Anders Svenssons kritik i mixade zonen i går – ni hittar klippet här ihop med artikel om den dråpliga situation när jag agerade reporter i Expressens LIVE-sändning – kunde Erik Hamrén givetvis inte lämna okommenterad. Förbundskaptenen körde klassisk fuling och skyllde på medierna. Jag vet inte jag…jag fick snarare intrycket av att Anders bet sig i tungan, han kunde nog gått på hårdare.

…snyggt också av vice kaptenen att inte ta striden för sig själv, utan för mittbackarna apropå Hamréns flörtar med Olof Mellberg.

Sådana frågor är alltid känsliga. Jag minns när Söderberg och Lagerbäck försökte få Henke Larsson att göra comeback, då skedde det med lite fingertoppskänsla, Lars-Tommy väntade, väntade och väntade med frågan tills de kände att de hade ett ja utifrån vad Henke sagt i medier och till vänner. Så har inte Hamren skött det precis, Mellberg har inte gjort minsta antydan till att vilja återuppta landslagskarriären (mig veterligen), det är inte ens säkert att han ska spela vidare i Villarreal.

Fingertoppskänsla, sa Bull.

…som läget är nu finns tecken på att Hamrén har börjat tappa omklädningsrummet.

Zlatan Ibrahimovic högg på TV4:s Olof Lundh efter matchen, det var en kul ordväxling (framför allt Zlatans ”No look pass” till färingarnas målvakt). Men diskussionen efteråt, att Lundh skulle ha gjort något fel som ställde frågor om Zlatans lilla hjärnsläpp (glöm inte att lagkaptenen har ett gult i bagaget och kunde blivit avstängd mot Irland), är absurd. Självklart var Lundhs frågor relevanta. Den som inte tycker det kan knappast ha fyllt 15.

Däremot – att Zlatan tjafsar med motståndare ute på planen – det hör till. Det kan vara ett sätt att tända till mot en i grunden sämre motståndare. Visst kan man tycka att Zlatan borde stå över tjafset med tanke på den nivå han befinner sig på men hellre att han är grinig och förbannad och dunkar in två baljor än att han faller ur matchbilden i rent ointresse.

…fint annars att se Ola Toivonen ta den släpande rollen medan Zlatan spetsade. Det är där han ska vara, så nära motståndarmålet som möjligt, precis som i klubblagen. Givetvis med friheten att ibland droppa ner för att överraska motståndaren. Som vid 1-0.

Apropå TV4 och roliga uttalanden, hörde ni Robert Perlskog under matchen när han kommenterade den stackars Súni Olsen som höll på att få foten avskjuten av Zlatan?
– Han vinkar till sig det medicinska teamet. Och det här är ändå spelare som är vana vid ett hårt klimat, tufft fiske i många fall.

Tufft fiske?

När Patrick Ekwall tycker att Erik Hamrén ska hatta runt ännu mer med startelvorna än vad han har gjort de här tre åren…ja, då undrar man om Ekwall verkligen bör fortsätta att leda TV-laget nästa säsong.

Albin Ekdals insats har av naturliga skäl kommit bort i rapporteringen. Å ena sidan gjorde han en imponerande match med tanke på att det var första tävlingslandskampen, blott den tredje landskampen totalt. Å andra sidan var motståndet svagt och Ekdal fick gott om tid med bollen. Som jag skrev inför matchen: Han är i truppen för att stanna, troligen på Samuel Holméns bekostnad eftersom Anders Svensson flaggar för att köra vidare under hösten, även då han är inhoppare i Hamréns ögon.

Bör Anders spela från start?

Mot Färöarna tyckte jag det då Rasmus Elm hade magproblem (Vad för magproblem? Det vete fan).

Annars…jag vet inte, jag tycker att Elm har en fantastisk potential som han förr eller senare måste få ut även i landslaget. Elm och Kim Källström ägde mittfältet mot Österrike innan backlinjen havererade och folk vek ner sig, glöm inte det. Jag tycker inte att situationen behöver vara så dum som den är, Anders som joker med rätt att förändra matchbilder. Och han får sina landskamper i protokollet så också. Hoppar han in mot Norge och Irland går han om Thomas Ravelli mot Kazakstan.

144.

Tungt.

Eller ”tufft fiske” som man säger nuförtiden.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB