Startsida / Inlägg

Två bättre schnitzlar på 1-1

av Robbie Lauler

Som vi skrev redan i dagens tidning blev det Kim Källström bredvid Rasmus Elm på det centrala mittfältet, inte Pontus Wernbloom som alternerade med Anders Svensson på platsen jämte Elm under onsdagens taktiska träning.

Varför detta dribblande? Ja, sådant blir man aldrig riktigt klok på.

Hela elvan här…

Andreas Isaksson
Mikael Lustig, Jonas Olsson, Andreas Granqvist, Oscar Wendt
Sebastian Larsson, Kim Källström, Rasmus Elm, Alexander Kacaniklic
Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander

…att Sverige har övergett 4-2-3-1 hymlar nu inte ens förbundet med, den taktiska 4-4-2-formationen ovan är kopierad från svenskfotboll.se. Det är bra, Zlatan ska inte befinna sig för långt från målet som han gjorde i den där nummer tio-rollen. Eller som Erik Hamrén sa på en presskonferens i veckan:
– En av våra forwards får droppa ner så att vi kan stänga av motståndaren centralt, annars får vi det jobbigt. Vem som gör det beror på situationen eller vem som har mest ork. Zlatan är otroligt viktig för vår offensiv, därför är det godtagbart från de övriga att han får vila lite mer i defensiven. Johan eller Ola eller vem som nu spelar tar ett väldigt stort jobb där så att vi kan använda Zlatan offensivt så mycket som möjligt. Han har tillåtelse att vila lite mer än de andra.

När det gäller spelarvalen har förbundskaptenen gått från att laborera och mixtra till att söka kontiuitet. I princip är det så här det har sett ut ett tag nu. Elm/Källström spelade centralt senast mot Irland, testet med Elm/Wernbloom mot Tyskland föll inte särskilt väl ut. Hamrén sa också i tisdags:
– Jag tror att alla tränare helst spelar med samma elva hela tiden. Då kan man göra saker utan att tänka.
– Vi har många jämngoda mittfältare med lite olika plus och minus. Rasmus är den som är mest komplett både defensivt och offensivt, och även fysiskt att täcka upp ytor. Det är en enorm kravbild på spelarna på centralt mittfält.

Tack och lov ingen Nisse Johansson i startelvan, inget ont om Nisse men att starta med femtevalet på vänsterbacken (om ens det räcker) i en tuff bortamatch i ett VM-kval är det ingen som önskar.

Sammanfattningsvis: Förbundskaptenen har gjort sitt, Oscar Wendts sambo väntar med sitt, nu är resten upp till spelarna och svaret vi i första hand vill ha är förstås – håller defensiven?

Jag har en hyfsad känsla och kastar in två bättre schnitzlar på 1-1.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB