Startsida / Inlägg

VMBLOGG14: Vad vill ni veta om Brasilien?

av Robbie Lauler

Den vanligaste reaktionen när folk hör att jag ska åka till VM i Brasilien är att de tycker det låter fantastiskt. Och det gör det ju.

Men ni ska veta att uppdraget kräver en jävla massa shopping.

I helgen fick jag klart med några grundläggande inköp:

Magväskan

bild-1

 

 

 

 

 

 

 

…en enkel och anspråkslös variant denna gång. Jag har i efterhand fått höra att det är en dammodell men det sa hon som sålde på mig den inget om. Med ett Batman-märke eller en dödskalle kan den lyfta.

Shorts med många fickor samt skor som klarar ett sambatåg

bild-1 kopia

 

 

 

 

 

 

 

…bildjäveln går inte att snurra av men här finns inte så mycket att klaga på: Shorts med många fickor, skor som klarar ett sambatåg.

Datorväska med plats för packning för två dygn som kan byggas om till ryggsäck eller dragväska

bild-1 kopia 2

 

 

 

 

 

 

…den här väskan har en mängd finesser vilket underlättar inrikesresor i Brasilien eftersom jag inte behöver vänta vid bandet på flygplatserna utan kan färdas med handbagage endast. Ner med dator, ett par kallingar och möjligen en reservstrumpa, sedan kan jag ta mig an São Paulo, Fortaleza, Brasilia och allt vad det nu blir.

På inköpslistan återstår dock följande förnödenheter:

1. Hawaiiskjortan. Har inte hittat någon ännu men som en klok man en gång sa: ”Spottar du inte en hawaiiskjorta på 50 meter är det inte en hawaiikjorta värd att köpa”. Jag spanar vidare.

2. Stringbadbyxorna. Alla vet att fotboll spelas bäst på Copacabana, och gärna då i string. Dock vet jag inte om stringbadbyxor är lagliga i Sverige, eller om det möjligen krävs specialtillstånd för att sälja här. Jag ska undersöka vad som finns på den svarta marknaden.

3. Stråhatten. Skyddar mot sol och får mig att smälta in i miljön.

4. Cigarrerna. Köps med fördel på plats.

Sedan ska jag nog överleva en månad i Neymars hasor.

Har ni förresten några frågor om a seleção? Ge mig så ska jag ställa om/när tillfället ges.

Men fortfarande återstår ett par dagar av allsvenskan. I kväll IFK Göteborg-IFK Norrköping, i morgon Malmö FF-AIK. Landslaget hoppar jag denna gång. Men intressant att inte text tv (eller svt.se) tar upp Anders Svenssons kritik mot Erik Hamrén. Har det med VM-studion att göra?

Champions League-finalen var underhållande och dramatisk. Rätt lag vann, var en en känsla jag fick under matchens gång. Länge var jag dock fascinerad över om det skulle gå att vinna en CL-final genom att skapa en halv målchans. Sagan om Atlético Madrid är en bra saga även om de nu förlorade finalen mot ett bättre – och dyrare – lag. Men att pengar styr det mesta i den internationella klubblagsfotbollen är inget nytt, och därför blir den allt mindre intressant, tycker jag. Enskilda uppstickare förändrar inte grundläggande faktum. Men som match betraktad var det 120 minuters god underhållning, sedan kan man återgå till att ägna sig åt väsentligare saker igen.

Som att rösta i EU-valet. Jag la min på Feministiskt Initiativ och Soraya Post som har romsk bakgrund och förhoppningsvis kan bli en stark röst för Europas mest utsatta och diskriminerade folkgrupp. Det innebär inte att jag kommer att rösta på feministerna i riksdagsvalet men så här i EU-valet kan man resonera lite smalare, anser jag.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB