Välkommen till Bodströmsamhället

Thomas Bodström har börjat blogga. Bloggen heter Bodströmsamhället, en självironisk flirt med begreppet Kontrollsamhället.

Hittills är det dock inte Bodströms politiska överväganden som ger bloggen sitt största läsvärde. Karln är ju, avsiktligt eller oavsiktligt, rolig!

I måndags bloggade Bodström om överklagandeprocessen i hovrätten, en lag som enligt honom blev fel under hans tid som justitieminister: "Jag [...] har tagit initiativ till en debatt i riksdagen idag, där jag kommer att kritisera mig själv."

Sedan bloggade Bodström om samvaron med sina barn: "I går ville jag överraska mina barn, i alla fall se hur förvånade de kan bli. Därför frågade jag sönerna om någon av dem ville gå ut och göra ordning kaninburen. Utan att erbjuda dem pengar dessutom."

Många bloggkommentarer är kritiska: "Det är skrämmande att du som kallar dig 'teknisk idiot' har drivit på så hårt för att stifta lagar som just syftar till att använda teknik för att övervaka och kontrollera människor."

Själv sitter jag, helt ärligt, mest här och fnissar. Bodströms blogg för tankarna till hans sommarprogram i P1 2004. Det var mitt i stekheta juli, men Bodström spelade Werner och Werners "Vår julskinka har rymt".

Bosse Ringholm hade önskat den.

Senaste inläggen