Sommaren med Bladetledare – välkomna Fanny, Rasmus och Noor

På måndag börjar sommaren på Aftonbladets ledarsida. Eller nästan i varje fall.

Då börjar vi övergå till sommarbemanning. Under sommaren kommer redaktionen bestå av Fanny Jönsson, Rasmus Hansson och Noor Karim. Fanny och Rasmus som ledarskribenter och Noor som lördagskrönikör.

Varmt välkommen hit, Fanny!

Vad vill helst skriva om i sommar?

– Jag vill, som alltid, skriva mer om vår tids ödesfråga: klimat- och miljöfrågan. Givetvis med ett rättvisteperspektiv. Man är ju ingen PM Nilsson…

– Sen kommer jag givetvis hålla koll på Frankrike, där det både kommer hållas nyval och sommar-OS.

Finns det någon minister som borde oroa sig särskilt nu när du kommer att skriva varje dag?

– Det säger nog sig självt…

Du bidrog ju lite på ett hörn till SD:s valkampanj. I din ära vandrade Åkesson genom valrörelsen med en bild av en överkryssad fisk. Vad var det som hände?

– Nej, men det är nog den konstigaste och roligaste röran jag varit med om? Absurdism i kvadrat. Men ungefär såhär gick det till: i mars skrev jag en text om att Åkesson ”glider på en räkmacka” då han är en av Sveriges högst avlönade partiledare, och har tappat kontakten med hur gemene mans ekonomi och vardag ser ut.

– Men det visade sig att Åkesson har lite svårt med metaforer (vandel?) och tog det hela bokstavligt. I ett efterföljande FB-inlägg menade partiledaren att jag måste vara tokig, han har då aldrig ätit något som levt i vatten! Okej…. Några månader senare såg jag Jimmie Åkesson äta ostron i SD:s valfilm. Röra? Röra.

Varmt välkommen hit, Rasmus!

– Tack så mycket!

Vad vill helst skriva om i sommar?

– Jag hoppas kunna klämma ur mig någonting bra om arbetstidsförkortning. Timbro brukar bli galna så fort man gör det. Det är alltid kul att reta upp Timbro. Och min erfarenhet av att skriva om frågan är att man alltid får positiv respons från läsarna. Det här är nästa stora politiska reform som måste drivas.

Hur kommer det märkas på sidan att du bor i Malmö?

– Jag tror och hoppas att jag kan bidra med ett annat perspektiv. Det blir ganska enkelt att mycket fokus hamnar på Stockholm. Men nu blir det andra bullar!

Varför kallas du ”vänsterns frälsare”?

– Det epitet får vi beskylla DN för. Om jag skulle vara någon frälsare för vänstern är jag rädd att vänstern är illa ute.

Varmt välkommen hit, Noor!

– Tackar tackar, kul att vara tillbaka.

Vad vill du helst skriva om i sommar?

– Jag vill helst skriva om vanliga människors liv, det folk bekymrar sig över och längtar efter.

Du ska skriva lördagskrönikor, finns det något särskild fråga du tror blir stor i sommar?

– Svårt att sia om i förväg. Jag tror mycket kommer handla om de olika valen (Frankrike, Storbritannien och USA) och vart världen är på väg. Men också om vädret och hur klimatförändringarna ter sig inte minst efter alla bränder vi såg förra sommaren.

Vad kommer läsarna slippa läsa om på lördagar i sommar?

– Politiskt käbbel och spel.

Svensk politik har sällan varit mer dramatisk än just nu. Inte världen omkring oss heller. Detta följer du bäst på Aftonbladet ledare i sommar.

Så häng med oss, från hängmattan eller stranden.

Anders Lindberg

***

Om man vill komma i kontakt med ledarsidan om något eller behöver medverkan från en klok vänsterröst i något sammanhang är det bara att höra av sig till Fanny, Rasmus eller Noor.

Telefon växel: 08-725 20 00
Mejl: förnamn.efternamn@aftonbladet.se

Senaste inläggen