Studera mera

Min pojkvän och jag spenderade kvällen framför studera.nu, sajten där man anmäler sig till höstens högskoleutbildningar.

Det utvecklades snabbt till hysteri. Han läste kurskoderna ur utbildningskatalogen, jag knapprade in dem. När man väl kom in på sajten gällde det nämligen att vara blixtsnabb, att hinna till nästa steg i anmälningsprocessen innan ”kommunikationen med servern avbröts”. Det gjorde den heela tiden.

– Läs koden då, fort fort!
– SU-20133!
– Va!?
– 2-0-1-3-3!
– Nej fan, nu bröts det igen.

Den ekonomiska krisen ökar trycket på högskolorna och universiteten. Många pluggar för att det inte finns några jobb. Andra passar på att förverkliga en livsdröm, när arbetsmarknaden ändå ser ut som den gör. Hittills har nästan 300 000 personer anmält sig till högskoleutbildningar i höst.

Högskoleverket har förlängt anmälningstiden på studera.nu till kl 12. De som inte kom in på sajten i går får en ny chans i dag. Bra. Anmälningssajten kan krascha, men den behöver ju inte krascha folks utbildningsplaner för det.

Åsa

(Ja, jag vet. Man kunde ha fixat anmälningen i förrgår eller förra helgen, då det var lugnt på sajten. Men livet är livet, ni vet.)

Senaste inläggen