Schlaugs attack mot Wetterstrand i Korseld

Nu har jag och SVD:s Sanna Rayman spelat in ett avsnitt av Korseld med miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand. Diskussionerna utgick en hel del från den attack på miljöpartiet som Wetterstrands företrädare Birger Schlaug levererade när vår reporter Erik intervjuade honom inför programmet.

Schlaug menade att miljöpartiet under Wetterstrand och Eriksson har slutat driva på för att förändra samhället i grön riktning. Ord och inga visor som Maria fick gå i svaromål mot.

Vi pratade även om vad som är ”det bästa med Lars Ohly” och svårigheterna med att förena miljöpartiets tillväxtkritik med en socialdemokratisk syn på ekonomin. Första maj kom förstås också upp och Wetterstrand var mycket tydlig med att miljöpartiet ”inte är vänster”.

Innan sändning visade det sig att jag i en del bemärkelser faktiskt fick fler miljöpartikel-poäng än Maria: jag äger en råsaftcentrifug och håller på med Yoga. Hmm…. Vi diskuterade faktumet att Sanna Rayman brukar sjunga Karaoke med Maria Wetterstrands pressekreterare.

Se gärna programmet klockan 14 på Aftonbladets eller Svenska Dagbladets webb.

Trevlig Valborg!

Senaste inläggen