”Kackerlackshögern” skyller ifrån sig

I torsdags skrev ledarsidan mer om bostadspolitiken utifrån rapporterna om problemet med kackerlackor och förfall av bostäderna i de utsatta förortsområdena. Ansvarig minister Mats Odell (kd) har haft flera möjligheter att styra bostadspolitiken åt ett mer socialt håll men inte gjort det utan tvärtom ökat de oseriösa hyresvärdarnas makt.

Därför kritiserade vi honom  i ledaren och myntade uttrycket Kackerlackshögern.

Det gillade inte Odell.  Så här skrev Odell i ett genmäle på ledarsidan i går under rubriken ”Socialdemokraternas fel”:

Regeringens beslut i onsdags att ställa ut garantier också under byggtiden bidrar till att tusentals arbetstillfällen behålls i byggsektorn samtidigt som förutsättningar ges för att ett antal nya byggen av hyresrätter kommer igång.För att dölja detta faktum påstår Aftonbladets ledarsida (21/5) att undertecknad är ansvarig för det man kallar slum. Det språkbruk man tar till som ”kackerlackshögern” kan inte dölja det faktum att det är under socialdemokratiskt styre som förutsättningarna skapats för att delar av miljonprogrammen tillåtits förfalla.

Detta är regeringen, delvis tillsammans med bostadsmarknadens parter, nu på väg att ändra.. Ett modernt bruksvärdessystem, lagstiftning som gör att tvångsförvaltning av misskötta fastigheter kan genomföras snabbare och möjligheten att få ett mer varierat boende genom ägarlägenheter i hyresområdena är några exempel. 

Mats Odell (kd)

 

Senaste inläggen