Någon som alla kan gilla

 

Sverige får en icke-moderat kommissionär, en kvinna som alla kan gilla. 

Cecilia Malmström har gjort sig känd för två egenskaper. Hon är ruggigt kompetent och dessutom riktigt trevlig. Hon har bott över halva Europa, talar sex språk och hon har dessutom doktorerat på europeiska regioner.

Det hade varit svårt för Fredrik Reinfeldt att inte välja henne. Egentligen är det märkligt att inte alla spekulationer handlat om just Cecilia Malmström.

Att hon är folkpartist och inte moderat är säkert en fördel för Reinfeldt i dessa dagar när han anklagas för att kväva ihjäl sina mindre allianspartier. Med utnämningen räddade han dessutom ett annat alliansparti i svårigheter. I går eftermiddag tog Vattenfalls-drevet en paus och Maud Olofsson fick en välbehövlig vila.

Med utnämningen av Cecilia Malmström får Folkpartiet en starkare roll i regerings- och EU-arbetet. 

Eva Franchell

Senaste inläggen