Stockholmsdebatten ska svida

 

Första valduellen om Stockholm hölls i dag. Platsen var Liljeholmens nya centrum där moderate finansborgarrådet Sten Nordin mötte Socialdemokraternas oppositionsborgarråd Carin Jämtin.

Den blev en trevlig tillställning, avslagen men trevlig.

Sten Nordin hade tagit partisekreterare Per Schlingmanns order på allvar och dök upp i en lila stickad tröja som näst intill matchade Carin Jämtins lite mer rosa. De båda borgarråden står inte så långt ifrån varandra i politiken heller. De vill bygga Förbifart Stockholm, även om Socialdemokraterna nu går på rödgrön folkomröstning först.

De vill båda bygga fler lägenheter. De vill satsa på sommarjobb åt stadens ungdomar och ha en bättre utbildning i skolan.

Någon gång stack det till lite i debatten, som när Carin Jämtin pratade om mellanstadiebarnen som inte får något fritids i sommar. Men snart återgick debatten till mer avslaget nästan samförstånd.

Annat var det i förra valrörelsen då Kristina Axén Olin och Annika Billström stred på kniven. De var nog egentligen lika sams som Nordin och Jämtin, men när de gamla borgarråden debatterade stannade folk för att lyssna.

Om det ska bli någon ordning på Stockholm måste valrörelsen kännas i luften. Det handlar om en storstad, debatten ska svida och bränna.

Eva Franchell

Senaste inläggen