Bildt i det blå

Utrikesminister Carl Bildt reser i en egen sfär, i privatplan med extra mycket plats för benen. När han väl landar står en ambassadbil på pass nedanför flygplanstrappan för att ta honom till den ena gratismåltiden efter den andra.

Korta stunder är han hemma och hinner blogga lite från sin vita salong.

Han är en mycket upptagen man.

Det är klart att han inte har tid att prata med väljarna. Visst är det många som pockar på uppmärksamhet och vill veta vad Moderaterna tycker i utrikespolitiken: Utrikespolitiska institutet, Folk och Försvar, Sveriges Radio. De vill ordna debatter mellan Carl Bildt och representanter för de andra partierna. Men utrikesministern debatterar inte med vem som helst.

Först måste de rödgröna samordna sig, meddelar han genom sin pressekreterare.

När utrikesministern kommer hem är det han som ställer upp villkoren för vad väljarna ska få veta. Och om han inte får som han vill reser han igen – upp i de högre sfärerna varifrån den svenska valmanskåren säkert kan te sig både liten och fjuttig.

 Eva Franchell

 

Senaste inläggen