På spaning efter den kandidat som flytt

Har ni hört talas om Sandro Wennberg eller Peter Högberg? Inte?

Det kan snart komma att ändras. Wennberg och Högberg är nämligen den enda två personer som är kandidater till att bli ny partiordförande i Socialdemokraterna.

Peter Högberg var först ute för två veckor sedan när han på sin blogg skrev: Sluta leta jag tar det.

Han fick snabbt en motkandidat i Sandro Wennberg som också kandiderade via sin blogg: Okej okej okej – jag kandiderar.

Jantelagen som råder i svensk politik i allmänhet och i Socialdemokratin i synnerhet har gjort att tanken har stannat vid en tanke. Inte kan väl jag? Inte vågar väl jag?

Men nu har jag bestämt mig. Jag ställer upp. För partiet. För Sverige.

Han går sedan vidare med att konstatera att han inte varken är någon strateg eller talare. Men att det nog löser sig ändå.

På Socialdemokraternas förtroenderåd idag bad Luleås kommunalråd Karl Petersen kandidaterna att stiga fram. Förutom de två bloggarna i det socialdemokratiska bloggnätverket NetRoots; Sandro Wennberg och Peter Högberg har gensvaret varit svalt.

Som ledarsidan tidigare skrivit så får inte valet av ny partiordförande i Socialdemokraterna bli ett påveval. Det får inte bli en sluten process.

Andra bloggar från förtroenderådet: Peter Andersson om vägen framåt. Alexandra Einerstam om vem som sitter i förtroenderådet. Johan Westerholm om förnyelse. Peter Högberg om en välregisserad föreställning.

Anders Lindberg

Senaste inläggen