Virtanen, Alakoski, Bodström och Sommestad nya fasta krönikörer på Aftonbladets ledarsida

Aftonbladets ledarsida får nya, fasta krönikörer i höst.
Fredrik Virtanen skriver på lördagar och Thomas Bodström, Lena Sommestad och Susanna Alakoski alternerar på måndagar.

– Att ta in nya krönikörer är ett sätt att utveckla ledarsidan. Det här är starka profiler och tunga opinionsbildare som är orädda och självständiga i sitt skrivande. De har sin politiska hemvist till vänster, en egen plattform och förmåga att nå ut till nya läsare, säger Karin Pettersson, politisk chefredaktör.

Fredrik Virtanen, 39, är nöjesskribent och en av Aftonbladets mest kända profiler. Han kommer att skriva krönikor på ledarsidan vid sidan av sitt ordinarie arbete på nöjesredaktionen.
– Det är fantastiskt kul att Fredrik Virtanen nu vill skriva med en politisk utgångspunkt. Hans vassa penna kommer att bli en injektion för ledarsidan, säger Karin Pettersson.

Thomas Bodström, 49, är advokat och författare. Han var tidigare socialdemokratisk justitieminister och riksdagsledamot. I våras kom hans memoarbok ”Inifrån. Makten, myglet, politiken.”

Lena Sommestad, 54, är ekonomhistoriker, medlem i riksbanksfullmäktige och nyvald ordförande för Socialdemokratiska Kvinnoförbundet. Hon var tidigare socialdemokratisk miljöminister.

Susanna Alakoski, 49, är författare, mest känd för prisbelönta romanen ”Svinalängorna”. Hon har tidigare bland arbetat som pressekreterare åt Gudrun Schyman och har tidigare medverkat som gästkrönikör på Aftonbladets ledarsida.

Senaste inläggen