SD-sajt gjorde nazistreklam

Uppdatering förtydligande. SD-sajten Avpixlat, som riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) samlar in pengar till, har tidigare kallats ”sund” av Jimmie Åkesson (SD). Kent Ekeroth har även registrerat domännamnet, uppger Nyheter24 (Förtydligande: han har alltså registrerat .se-adressen, inte .info-adressen. Det framgår i länken men för tydlighets skull även här.)

I helgen publicerade Avpixlat reklam för en nazistisk manifestation i Stockholm 10 december. Bakom manifestationen står bland andra Svenskarnas parti, tidigare Nationalsocialistisk front.

Vill man lära sig mer om Svenskarnas parti kan man läsa vad Säkerhetspolisen skriver under ”Författningsskydd”. Partiets mål är ”på parlamentarisk väg avskaffa demokratin och etablera ett nationellt styre”.

Vit makt-miljöns ideologi beskriver Säkerhetspolisen bland annat så här:

Det finns en föreställning om att människan kan delas in i olika raser, där den vita rasen är överlägsen. Det finns också en föreställning om en judisk världskonspiration kallad Zionist Occupation Government (ZOG). Enligt denna har judarna stort inflytande över landets politiker, militär, rättsväsende och medier. 

Bakgrunden till den nazistiska manifestationen 10 december beskriver Säpo här

Efter ett tag togs reklamen för nazistmanifestationen bort från Avpixlat.. Förklaringen man gav var att det var att publiceringen var ett misstag på grund bristande kontroll, ungefär.

En mer sannolik förklaring är att de inte förstod sprängkraften. Det råder svängdörrar mellan olika rasistiska grupper och Sverigedemokraterna. Även om partiledningen har sin strategi att bli rumsrena vet en stor del av aktivisterna inte riktigt vad ”rumsrent” betyder. 

Den 10 december kommer alltså nazisterna marschera genom Stockholm. Hittills har fyra motdemonstrationer planerats. Det är mitt i julruschen och samma dag som Nobelfesten. Förhoppningsvis går det fredligt till.

Sverigedemokraterna brukar påstå att de gjort upp med sitt nynazistiska förflutna. Helgens publicistiska insats från Avpixlat visar att det inte riktigt är så enkelt.

Bruna fläckar är helt enkelt ganska svåra att tvätta bort. 

Anders Lindberg


Senaste inläggen