Han ska ta debatterna med Reinfeldt!


FOLKETS FAVORIT. Röstningen är avslutad. 3 640 röster har avgetts och segraren är…

Eftersom nye S-ordföranden Stefan Löfven inte sitter i riksdagen kommer han inte kunna ta riksdagsdebatterna med Fredrik Reinfeldt och den övriga borgerligheten. Därför undrar alla vem som ska bli Socialdemokraternas nya gruppledar i riksdagen och i den rollen bli statsministerns utmanare i plenisalen. 

Därför öppnade Aftonbladets ledarredaktion i går processen. I en snabb omröstning bad vi våra läsare att föra fram sin favorit. Vi vaskade fram 14 troliga namn och lät sedan folket göra jobbet. 3 640 personer har röstat sedan i går förmiddag. Nu redovisar vi resultatet.

Klar segrare är Håkan Juholt. Ja, vi kan nästan tala om en jordskredsseger.

Juholt, tills nyligen Socialdemokraternas partiordförande, stöds av 33 procent av läsarna. På en god andraplats kommer Leif Pagrorsky som får 17 procent av läsarrösterna. Tre blir Sven-Erik Österberg med 9 procent av rösterna. Österberg var ju fram till och med 2010 S-gruppledare och kan jobbet. Värt att notera är att Carina Moberg, som av Juholt utsågs till gruppledare för riksdagsgruppen, bara samlar 1,5 procent av rösterna.

I morgon är det statsministerns frågestund i riksdagen. Ledarledarbloggens läsare har sagt vem de vill se företräda Socialdemokraterna.

CIRKELDIAGRAM.jpg

Daniel Swedin

Senaste inläggen