Stäng Skansen och Gröna Lund

Det moderata landstingsrådet Christer G Wennerholm sitter just nu i diskussioner om att flytta Waxholmsbåtarna från Stockholm. Båtarna går för långsamt, tycker Wennerholms tjänstemän som i stället vill att skärgårdstrafiken ska utgå från Stavsnäs och Vaxholm. De vill att turister och sommargäster i framtiden ska ta bilen genom halva skärgården för att ta båten sista biten ut till ön.

Ett Stockholm utan Waxholmsbåtar är ett intressant förslag för turiststaden Stockholm, The Capital of Scandinavia. Vi har fler förslag som kan passa i den moderata strategin.

Regalskeppet Vasa ligger till exempel och skräpar på Djurgården. Ner med det gamla vraket i sjön bara.

Stäng Skansen så att vi blir av med oset från våfflor och stekt strömming. Släpp ut djuren, de skräpar bara ner.

Stäng Gröna Lund också, så att vi slipper oset från langos och skrik från berg-och-dalbanan. 

Uteserveringarna blockerar vägen för alla de som vill komma fram snabbt. Om restaurangerna bara flyttar inomhus kommer framkomligheten i till exempel Gamla stan att öka väsentligt.

Turistbussarna blockerar Stockholms innerstad. Vägbommar vid alla större infarter skulle effektivt förbättra trafikmiljön för innerstadsborna. 

Om hela kungahuset dessutom avgår kommer ansamlingen av folk runt slotten i Gamla stan, Drottningholm och Haga att minska snabbt. 

Se där några fler förslag som i ett slag skulle effektivisera hela Stockholmsregionen i moderat anda.

Eva Franchell

Senaste inläggen