Överger Expressen häxmästaren?

Den liberala kvällstidningen Expressen får ibland kritik för sin våldsamma regeringslojalitet. Under valrörelsen 2010 rapporterade man starkt negativt om Socialdemokraternas dåvarande ledare Mona Sahlin. De har med rätta hånats, bland annat av oss, för sina insmickrande hjälteporträtt av statsminister Reinfeldt. 

I dag är Expressen ute igen. På sin etta – det betyder framsida på journalistlingo – låter man Anders Borg (M) vara en store recensenten av Stefan Löfvens (S) tal i Göteborg i går. Anders Borg är inte nöjd med oppostionsledaren, rapporerar Expressen:

framsida.jpg

Att Expressen upphöjt den moderate finansministern till politisk kommentator är intressant, men många verkar vara upprörda över vad man upplever vara en starkt politiserad nyhetsbevakning.

Men det gäller att ha en känsla för den liberala kremlologin. Ta en närmare titt på bilden av Anders Borg. Jo, men titta. Ser inte den store, starke finansministern ovanligt blek och stirrig ut? Så där kan man väl inte avbilda universums härskare, världens bästa finansminister, den hästsvansade häxmästaren? Vad betyder det här? Har Pravda i Marieberg lyft sin han från Borg? Time will tell!

bild.JPG

Daniel Swedin

Senaste inläggen