Lööfs gruvliga fest fortsätter

Minns ni Christina Lugnet?

Generaldirektören tillika centerpartisten på Tillväxtverket. Hon som festade hårt på skattebetalarnas bekostnad och till slut hystades ut av näringsminister Annie Lööf – men får behålla lönen på 91 000 kronor i månaden.

Har ni saknat henne? Det verkar Lööf ha gjort, i alla fall. I dag meddelade hon att till samordnare för ”insatser i samband med gruvnäringens expansion i Norrbottens län, Västerbottens län, Gävleborgs län, Västmanlands län, Uppsala län, Örebro län och Dalarnas län” har utsett – Christina Lugnet!

Det lönar sig att ha partibok, tydligen.

Som född och uppvuxen i ett gruvsamhälle i Dalarna – Grängesberg – vill jag i all vänlighet tipsa Lugnet om att man kan ha riktigt flådiga partaj på Cassels donation, en pampig byggnad uppförd av en gruvmogul. Värdshuset Stopet kanske kan sköta cateringen.

Daniel Swedin

Senaste inläggen