Psst, M, ni glömde de hemliga partibidragen

I dag hade Moderaterna pressträff och presenterade sin nya valstrategi. I princip är det samma som de berättade om i somras och som innebär att de nu använder ordet ”modern” lite oftare. Bland annat.

Men en intressant sak är målgruppen ”Särskilda väljargrupper”.

Moderaterna kommer fram till valet att vända sig till grupper som direkt påverkats av politiska reformer som Alliansregeringen har infört och där Socialdemokraterna vill driva utvecklingen åt motsatt håll.

Så stod det på Per Schlingmanns Powerpoint. De grupper som lyftes fram var unga på arbetsmarknaden och anställda i restaurangbranch och RUT-företag.

Moderaterna glömde visst nämna bland andra Carema, McDonalds och Investor. De som tjänar mångmiljonbelopp på privatiseringen av vård och omsorg, generellt sänkt arbetsgivaravgift för unga och nu senast sänkt bolagsskatt.

Det är ju dessa ”Särskilda väljargrupper” som vunnit mest på Moderaternas politik, inte restaurangbiträden och RUT-personal. Vilket osökt för oss över till frågan om vilka de hemliga bidragsgivarna är som hittills skänkt Moderaterna närmare 100 miljoner kronor i bidrag.

För några dagar sedan påminde Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner på Expressen debatt om Moderaternas löfte att införa lagstiftning om partifinansiering innan valet 2014. Nu ser det ut som Moderaterna tänker svika den överenskommelsen.

De ”särskilda” väljargrupperna vill kanske inte betala om det syns offentligt. Vi kan bara gissa, för på pressträffen missade Moderaterna också berätta om hur de planerar att finansiera sin nya valstrategi.

Anders Lindberg

Senaste inläggen