Startsida / Inlägg

Schlingmann dissar Rebecca & Fiona

av Daniel Swedin

Per Schlingmann, Moderaternas superstrateg, ser man inte av så ofta. Han dyker upp ibland, som gubben i lådan, när hans chef beordrar honom att träda fram. I augusti beordrades Schlingmann av sin chef att offentligt hylla nämnde chef. Det kändes genuint.

Men vad sysslar han med då, superstrategen? Han ger bland annat intervjuer i olika obskyra tidskrifter och tidningar. I dag hittar jag honom i tidning som givits ut av den lika obskyra nyliberala tankesmedjan Den nya välfärden.

Där slår Schlingmann fast att folk inte längre bara ”köper en vara eller en tjänst, man vill också skapa någonting för samhället”. Se där. Det pappamoderata fredagsmyset är inte bara smaskiga tacos, de vill skapa någonting för samhället också.

Men, inskärper Schlingmann, det finns konsumenter som vill skapa någonting för samhället men gör helt fel: ”Ta till exempel konsumenter som gärna handlar ekologiskt men samtidigt på semestern sätter sig på planet till Thailand. Eller som Rebecca och Fiona, de är vänster men har inga problem att jobba med kapitalister som H&M”.

Det har han rätt i. Det är förstås bättre att åka till Kreta, vara höger – och ändå jobba med kapitalister.

Daniel Swedin

almedalen annie lööf arbetslöshet centerpartiet dagens lista eu flyktingar fredrik reinfeldt kristdemokraterna moderaterna Robert Nyberg satir serie skola socialdemokraterna stockholm sverigedemokraterna Vilgot vilgot på arbetslinjen vinst i välfärden
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB