Kommunal backar inte upp skönmålningen av Carema

I går dansade PR-konsulter, Carema och Twitterhögern av glädje över nyheten att Kommunal backade upp Caremas version av händelserna vid Koppargården.

Bakgrunden var en icke publicerad rapport som Hans Kilsved, då på PR-byrån Rådhusgruppen, gjort på uppdrag av Kommunal. Kilsved själv har uttalat sig starkt kritiskt till medias Caremagranskning.

I ett uttalande säger nu Kommunal:

Kommunal ställer sig inte bakom Hans Kilsveds uttalanden i veckan. Hans Kilsved har gjort dessa kommentarer som privat person. Hans Kilsved är inte anställd av Kommunal.

Den rapport som Hans Kilsved har gjort på uppdrag av Kommunal som fristående konsult, har inte haft till syfte att bedöma riktigheten i medias spegling av företags och kommuners äldreomsorgsverksamhet. Rapporten handlar främst om Kommunals interna organisation och om hur vi bättre ska kunna förebygga missförhållanden vad det gäller arbetsvillkor, arbetssituationer. Alltför att vi med kraft ska kunna agera för medlemmarnas bästa.

Alltså:

Kommunal står inte bakom Kilsveds uttalanden.

Rapporten det hänvisas till syftade till att undersöka andra saker (Kommunals interna organisation) än det Kilsved uttalar sig om (medias granskning av Carema).

Vill man läsa mer om av vad som händer nu kan jag rekommendera: Carema gör som klimatförnekarna.

Kommunal är säkert jätteglada över att användas som slagträ i den här historien.

Anders Lindberg

Senaste inläggen