Danskarnas bristande engagemang

I dag skriver jag några rader om de danska Socialdemokraterna, deras integrationsminister Karen Hækkerup och hennes rasistiska idéer.

När det tyska socialdemokratiska partiet SPD firade 150 år nyligen föddes också ett helt nytt socialdemokratiskt samarbete: Progressive Alliance.

I Leipzig, där Progressive Alliance bildades, fanns Stefan Löfven på plats för att markera att de svenska socialdemokraterna stödjer samarbetet. Utöver de svenska och tyska socialisterna finns över 80 andra partier från hela världen som också backar denna nya progressiva organisation.

I Progressive Alliances portalparagraf beskriver man de partier som varit med och bildat organisationen så här:

”Den progressiva, demokratiska, socialdemokratiska, socialistiska arbetarrörelsen bygger på ett gemensamt engagemang för mänskliga rättigheter och en gemensam strävan efter frihet, rättvisa, social jämlikhet och jämställdhet, hållbarhet och internationell solidaritet.”

Det där låter ju bra, men orden stockar sig i halsen när man ser att det danska socialdemokratiska partiet står med som undertecknare.

I dag har de svenska socialdemokraternas arbetsmarknadspolitiska talesperson, Ylva Johnansson, kraftigt markerat mot den danska partikamraten: ”Jag reagerar väldigt starkt på att man gör en uppdelning av människor utifrån etnicitet eller bakgrund. Det tycker jag är helt oacceptabelt”, säger hon till Expo.

Fler medlemmar i Progressive Alliance borde göra som svenskarna.

Senaste inläggen