Bantning – det är riktiga nyheter

I början av min bana på Aftonbladet fanns det nog dagar när jag inte var så stolt över våra löpsedlar om bantning. Med tiden har jag förstås blivit klokare.

Bantning är inte bara viktigt. Det är det viktigaste som finns.

Dagens löpsedel tar upp det viktigaste
Dagens löpsedel tar upp det viktigaste

I Sverige kan vi accepterar att regeringen urholkar a-kassan, kommenderar sjuka att gå till jobbet och låter 100 000 industrijobb försvinna medan ministrarna tittar på. Men ska det bli ett inbördeskrig så kommer att det handla om vilken bantningsmetod som är bäst.

Det är bara så det är, jag lovar.

I dag har äntligen själva SVT och prestigeprogrammet Agenda fattat. Visst, statsminister Reinfeldt som pratar krig och utbildningsskandalen Läx-rut finns också dagordningen. Men det är 5:2 dieten som ska sälja kvällens program. Och gissa om det blir fart på kvällens chatt.

Kvällstidningarna har haft rätt från början. Bantning, det är riktiga nyheter det.

PS: Noterar att Daniel Swedin rapporterar från Kungens besök i Degerfors. Själv kan jag meddela att Degerfors IF spelade oavgjort mot Örebro i kväll. I Degerfors är det viktigare än alla besök av Kungen.

Ingvar Persson

Senaste inläggen