Skam går långt upp på torra land

Helgens valresultat har inte gjort någon riktigt glad. Visst finns det anledning att glädjas åt regimskiftet, men var jag än läser i valstatistiken är det Sverigedemokraternas siffror som sticker ut. När jag upptäcker att partiet i alla fall får mindre än sju procent av de kommunala rösterna i Degerfors känns det nästan som en lättnad.

Så långt har det gått.

Ändå bleknar det mesta annat när de nu står klart att den nazistiska och våldsamma Svenska Motståndsrörelsen kommer att få in sin presstalesman Pär Öberg i kommunfullmäktige i Ludvika.

En tröst är kanske att Öberg i alla fall inte valts in som representant för motståndsrörelsen. Så många nazistiska tokstollar finns inte ens i Ludvika. I stället har hans kumpaner skrivit in honom på Sverigedemokraternas valsedlar, och eftersom Sverigedemokraterna har fler väljare än kandidater slinker Öberg in.

Sällskapet måste kännas besvärande till och med för Sverigedemokraterna.

Men faktum är att vi alla har anledning att skämmas. Nazister i kommunfullmäktige, det är bara för mycket.

Senaste inläggen