Bara Reinfeldts prislista fattas

Med hjälp av en egen hemsida – eller ska det heta sajt – försöker Fredrik Reinfeldt ragga jobb som talare och rådgivare. Själv talar han förstås lite självmärkvärdigt om att vara ”verksam i en samhällsgärning”, men det ändrar inte budskapet.
Den förre statsministern vill ha uppdrag.
Dessutom visar han bilder – i svartvitt – på statsmän som han träffat och passar på att göra lite reklam för sin kommande bok.

För oss som kommer ihåg hur Mona Sahlin beskrev sina planer sedan hon första gången tvingats bort från toppolitiken låter det märkvärdigt bekant.
Det är lite beklämmande.
Visserligen har vi vant oss vid att tidigare toppolitiker plötsligt dyker upp som festtalare och konsulter, men kanske inte att de tvingas ragga jobb via högstämda hemsidor.
Det är egentligen bara prislistan som fattas.
Dessutom är det ju svårt att inte slås av kontrasten mot hur Reinfeldts vapendragare, Anders Borg, presenterat sitt nya liv.

Efter valförlusten har Anders Borg föreslagits till flera tunga bolagsstyrelser. Han har dessutom fått World Economic Forums uppdrag att utreda ett ”nytt ramverk för globala finansiella system”.
Det är liksom lite annorlunda än att ragga föreläsaruppdrag på nätet.
Låt oss ändå hoppas att det går bra för Fredrik Reinfeldt, både med föreläsningarna och med den nya hemsidan.Reinfeldt

Senaste inläggen