Hej, Expressen, vi ändrade lite i er ledare idag

Johannes Forssberg skriver en intressant ledare i dagens Expressen.

Vi provade att byta ut ”SD” mot ett större medieföretag i texten. Det blev så här:

Nej, Expressens ledarsida har inte fått rätt om flyktingkrisen

Sverige befinner sig i ett katastroftillstånd och nu handlar det om att rädda landet. Så har Expressens ledarsida låtit i flera år nu. Tidningen menar att verkligheten helt enkelt inte medger någon annan lägesbedömning.

Men analysen är flera år gammal. Expressen har målat ut vad man sett som ett undergångshot redan 2012. När vi i september 2012 tagit emot drygt 20 000 asylsökande skrev Expressen att Sverige måste ”välja väg i flyktingpolitiken” mellan ”låglönejobben eller en stramare flyktingpolitik”. Invandringen ansågs på ”bristningsgränsen” och att det var en ”ohållbar situation”.

Total_sök

Antal asylsökande 2012.2013,2014 och 2015.

Källa: Migrationsverket

Man skulle kunna fortsätta texten…

Prova exempelvis att byta ut ”SD” mot ”Expressens ledarsida” i följande stycke:

Nivån på flyktingmottagandet har varierat kraftigt genom SD:s historia men partiets föreställning om att Sverige står inför undergången har varit konstant.

Johannes Forssbergs tes är att:

Ett antal debattörer har påstått att den ofrånkomliga diskussionen om Sveriges långsiktiga kapacitet att ta emot tusentals flyktingar per dag i sig utgör ett närmande till SD:s värld. Det om något är att normalisera partiet, och att bagatellisera vad deras budskap egentligen handlar om.
För när det är sverigedemokratiskt att diskutera frågor som krisen själv ställer är det lätt hänt att långt fler än nödvändigt blir sverigedemokrater.

Det är alltså Sveriges antirasister som skapar rasismen och stödet för SD. Inte till exempel Expressen som sedan flera år drivit kampanj på att ställa grupper mot varandra, som minskad invandring eller låglönejobb, invandring eller integration, invandring eller välfärd, invandring eller välfärd igen, invandring eller ”låga löner och minimalt skyddsnät” och så vidare.

Johannes Forssberg ägnar sig åt vad George Orwell skulle kallat ”dubbeltänk”.

Att kritisera SD, och de borgerliga debattörer som närmar sig partiet, ÄR att ”normalisera” SD.

Att inte kritisera SD, utan anpassa sin verklighetsbeskrivning till partiet, ÄR att kritisera SD

Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka.

Anders Lindberg

Senaste inläggen