Trist att Hanif Bali inte talar sanning

Skärmavbild 2016-03-14 kl. 10.28.17

Idag kritiserar jag Hanif Bali och Moderaterna för att de ordnar ett seminarium i Sveriges riksdag med en av den israeliska bosättarrörelsen ideologer.  Det är en rejäl skandal i nivå med om exempelvis en av Hamas ideologer skulle bjudas in till riksdagen.

På Twitter försöker Hanif Bali nu blanda bort korten och säga att ”LO/S alltså bjudit in samma talare”. Hans uppgifter är enkla att kontrollera med Jens Orback, generalsekreterare i Palmecentret.

– Palmecentret har inte bjudit in Itamar Marcus. Däremot har vi fått en fråga från Israels ambassad om att träffa honom medan han är i Sverige. Han vill berätta om en undersökning om antisemitism i Palestina och det får han naturligtvis, säger Jens Orback.

Uppgiften Hanif Bali sprider på Twitter är alltså inte sann.

Itamar Marcus kommer för övrigt att medverka på ett utåtriktat seminarium på Timbro. Det kan man självklart ha synpunkter på men det är betydligt mindre problematiskt än att Sveriges ledande oppositionsparti bjuder in till möte i Sveriges riksdag.

– Ambassaden ville att vi skulle hålla ett utåtriktat seminarium om detta och det tackade vi nej till, säger Jens Orback.

Jag tycker Hanif Bali ska sluta sprida felaktiga uppgifter och istället ta åt sig av kritiken.

Anders Lindberg

Senaste inläggen