Startsida / Inlägg

Trist att Hanif Bali inte talar sanning

av Anders Lindberg
Skärmavbild 2016-03-14 kl. 10.28.17

Idag kritiserar jag Hanif Bali och Moderaterna för att de ordnar ett seminarium i Sveriges riksdag med en av den israeliska bosättarrörelsen ideologer.  Det är en rejäl skandal i nivå med om exempelvis en av Hamas ideologer skulle bjudas in till riksdagen.

På Twitter försöker Hanif Bali nu blanda bort korten och säga att ”LO/S alltså bjudit in samma talare”. Hans uppgifter är enkla att kontrollera med Jens Orback, generalsekreterare i Palmecentret.

– Palmecentret har inte bjudit in Itamar Marcus. Däremot har vi fått en fråga från Israels ambassad om att träffa honom medan han är i Sverige. Han vill berätta om en undersökning om antisemitism i Palestina och det får han naturligtvis, säger Jens Orback.

Uppgiften Hanif Bali sprider på Twitter är alltså inte sann.

Itamar Marcus kommer för övrigt att medverka på ett utåtriktat seminarium på Timbro. Det kan man självklart ha synpunkter på men det är betydligt mindre problematiskt än att Sveriges ledande oppositionsparti bjuder in till möte i Sveriges riksdag.

– Ambassaden ville att vi skulle hålla ett utåtriktat seminarium om detta och det tackade vi nej till, säger Jens Orback.

Jag tycker Hanif Bali ska sluta sprida felaktiga uppgifter och istället ta åt sig av kritiken.

Anders Lindberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

almedalen annie lööf arbetslöshet centerpartiet dagens lista eu flyktingar fredrik reinfeldt kristdemokraterna moderaterna Robert Nyberg satir serie skola socialdemokraterna stockholm sverigedemokraterna Vilgot vilgot på arbetslinjen vinst i välfärden
 • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB