Startsida / Inlägg

Klart att det sticker i ögonen, KD

av Pernilla Ericson

Efter Aftonbladets första avslöjande sade sig partiledningen i Kristdemokraterna ha ”fortsatt förtroende” för Caroline Szyber. Då handlade det om att riksdagsledamoten lät skattebetalarna stå för familjenotan när hon reste till Rom. Den där tilliten störtdök, när Aftonbladet sen avslöjade att Caroline Szyber fått ersättning från riksdagen för en resa till ett bröllop. På onsdagen inledde chefsåklagare Joakim Zander en förundersökning om misstänkt bedrägeri.

”Förtroendet har skadats. Det som sker nu är att hon lämnar partistyrelsen och det verkställande utskottet”, säger Peter Kullgren, Kristdemokraternas partisekreterare, till TT.

Det här är allvarligt, och handlar i slutändan om tilliten till våra förtroendevalda. En viktig påminnelse är detta: de befinner sig ekonomiskt på en helt annan planet än den absoluta merparten av befolkningen. Riksdagsledamöter har ett grundarvode på 65 400 kronor i månaden och när man som Caroline Szyber var ordförande i ett utskott så tillkommer ett tillägg på 20 procent. Trots det kan alltså förtroendevalda inte låta bli att mygla till sig tusenlappar på skattebetalarnas bekostnad. I Kristdemokraternas fall handlar det dessutom om ett parti som ständigt betonar frågan om ansvar och moral. 

Klart att det sticker i ögonen.
CarolineSzyber

almedalen annie lööf arbetslöshet centerpartiet dagens lista eu flyktingar fredrik reinfeldt kristdemokraterna moderaterna Robert Nyberg satir serie skola socialdemokraterna stockholm sverigedemokraterna Vilgot vilgot på arbetslinjen vinst i välfärden
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB