Lotta Ilona Häyrynen till Aftonbladets ledarsida

Lotta Ilona Häyrynen är ny ledarskribent i Aftonbladet. Hon ska under hösten och våren vikariera för Jonna Sima som ska vara föräldraledig.

Lotta Ilona Häyrynen kommer till Aftonbladets ledarsida från SSUs digitala medieplattform Frihet som hon varit ansvarig utgivare och chefredaktör för. Lotta har tidigare även varit presskommunikatör på Socialdepartementet och museilärare vid Kungliga slottet.

Välkommen till ledarsidan Lotta! Hur känns det?

– Det känns framförallt spännande. Efter att innan ha roddat med en liten plattform från start känns det verkligen häftigt att nu både få vara på stora och rutinerade Aftonbladet i allmänhet och att utveckla opinionsbildningen på ledarsidan i synnerhet, säger Lotta Ilona Häyrynen.

Vad skriver du helst om?

– Jag har i princip en morbid fascination för dagens absurda politiska landskap och neutraliseringen av höger- och extremhögervindarna. Jag vill skriva om frågor som bränner nära människor genom välfärden, och om trasiga system där folk hamnar i kläm eller utnyttjas.

Har du någon hemlig talang som läsarna bör känna till?

– Ja! Jag tecknar, målar och bygger maskeraddräkter. Köpte också en elgitarr som del av en 30 års-kris. Förhoppningsvis blir det en av mina talanger om några månader.

Redan i morgon kan du läsa Lottas första text här på Aftonbladet ledares blogg.

Varmt välkommen till Aftonbladet!

Senaste inläggen