Lina Stenberg till Aftonbladets ledarsida

Välkommen hit Lina Stenberg, 41, som idag börjar som vikarie på Aftonbladets ledarredaktion till och med i sommar!

– Tack

Vem är du?

– Jag jobbar till vardags på Arbetet som ledarskribent och debattredaktör och har varit aktiv i S-kvinnor och i #MeToo-uppropen. Statsvetare i grunden. Tidigare har jag jobbat på Rädda barnen och på svenska ambassaden i Moldavien.

Moldavien?

– Jag jobbade med mänskliga rättigheter i Moldavien för Sida. Och var andre ambassadsekreterare 2009-2011. Min äldsta dotter var sex månader när vi flyttade dit. Min man var den enda pappalediga pappan i hela Moldavien.

Men sedan dess arbetar du i Sverige?

– Yes, började skriva, på Tiden, jobbade sen på Handels som projektledare ett tag och så kom jag till Arbetet. Vi har tre barn så det har varit fullt upp.

Varför vill du skriva på Aftonbladet?

– Det är en viktig plattform nu när debatten blir allt mer polariserad. En röst för humana värderingar och solidaritet. Högersidan är så mycket större i opinionsbildning och Aftonbladets ledarsida är jätteviktig som motvikt. Särskilt inför nästa val när så mycket står på spel.

Vad kan läsarna förvänta sig av dig?

– Parallellt med att jag arbetat på Artbetet har jag varit redaktör för boken ”Det feministiska löftet”. Jag vill lyfta debatten om jämställdhet till en ny nivå och diskutera vilken politik som måste till för att arbetarrörelsen ska komma vidare. Jag vill bidra med fler visioner för hur vi kan skapa politik inom arbetarrörelsen.

Anders Lindberg

Senaste inläggen