REPLIK från Barbara Bergström på Aftonbladets ledare om DN-reportaget om IES

Foto: Izabelle Nordfjell / TT / kod 11460

I en ledare i Aftonbladet (9/12) påstås med referens till DN-reportern Björn af Kleen att jag skulle ha torkat av mina tvättade händer på fotografen Alexander Mahmouds skjorta och därmed visat ”en människosyn som gör skillnad på folk och folk”. Jag är djupt skakad av denna beskrivning, som strider helt mot mina vanor och värderingar.

Vad som hände var följande: Jag torkade av vatten från händerna på mina egna kläder. Sedan kramade jag i värme om DN:s fotograf, som jag tyckte mycket om och fick god kontakt med under en hel dag i våra skolor. Jag sa något skämtsamt om att han också hjälpte till att torka mina händer när de rörde hans rygg.

Allt skedde i en anda av vänskaplighet. Jag har den största respekt för Alexander Mahmoud och vet hur professionell han är som journalist, utöver att vara en fin och intressant människa.
Jag har varit i kontakt med Alexander efteråt och han vidimerar min bild av vad som hände, och att vi hade ett gott skratt tillsammans.

Mer var det inte.


Barbara Bergström

grundare Internationella Engelska Skolan

Senaste inläggen