Startsida / Inlägg

Alla vi som saknar Kurre…

av Marcus Leifby

Fin respons på text-tv-greppet som vi tog under söndagen. Satt själv och följde Italienska Stryktipset på tresjusju (jag säger så, även om tresjuttiosju anses vara rätt uttal) och hittade tio rätt, rök på Stoke-Spurs (x2), Villarreal-Sociedad (1 2) och Bilbao-Racing (1).

Hade förmodligen aldrig hänt om Kurt Hamrin fortfarande levererade sina Italien-råd på sidan 327.

Här nedan följer några tips/tankar/minnen som ni lämnade under söndagen (det finns fler, ni finner dem under inlägget) och det där snacket om näthat och allt vad det nu är… jag vet inte. Under ett bloggår har ni kommenterat mina inlägg 3437 gånger och alla utom en (som var av den skamliga typen) har offentliggjorts.

Nätkärlek!

Fan vad jag tycker om er.

*****

FÖRSTEMEJLAREN

Hade Lagerbäck jobbat på SVT Text så hade allsvenskans tabell legat på sid 442.

202 – Generalindex, eller Stockholmsbörsen. Är väl bara jag och Pelle Edin som sitter klistrade framför den. 300 – Sportrubrikerna (”Enqvist PRESSADE Sampras”). 336 – Premier League. 338 – Serie A. 339 – La Liga. 343 – Allsvenskan. 345 – Superettan. 358 – Elitserien. 377 – Live-resultat-startsidan.

DIABY

Herregud Leffe, notiserna på 328 har du vimsat bort, det är en sån här härlig liten sida med axplock från både ditten och datten. Mycket matnyttigt där. Annars säger man såklart tresjusju, inget annat.

NICKE

Okej Leffe, nu ska jag ge dig mina favoritsidor på text-tv. Startar alltid morgonen med 300, för att se om det hänt något intressant. Sen blir det till att läsa NHL-resultaten med målskyttar. Ofta på 305-307 nånstans nuförtiden. Sen är det 328 som gäller. 343 under sommarsäsong och 358 under vintern är givna. Tyvärr så börjar jag ofta på 378, då 377 ofta brukar vara Stryket eller Europatipset. Roligare att se matchresultaten i kombination med målskyttar…

E

Jag kan bara instämma med tidigare talare! Under mina NHL-år låg nyheter på 302 och sedan låg matchfakta på 303 – Näslunds antal mål (skulle han nå 50?) följdes noga – och faktum är att jag har text-TV som favorit på datorn, givetvis i den rätta, svarta bakgrunden!

ERIK

Text-tv är något bland de bästa jag vet. Vaknar på morgonen, sätter på tv:n och kollar hur det gick i nattens NHL eller dagens sportnyheter. Mina favorit sidor är: 300, 330, 358, 360 och självklart 377 och framåt.

MORRAN

Sid 192 på TV4:s text-tv. Då vet man när det är reklam och hur länge den varar och vet vad man hinner med under tiden. Sen är det ju 300 och 376 på SVT:s text-tv.

GLOGGE

377 är ju ett legendariskt nummer, de enda siffrorna man kan vara helt säker på att att man kommer knappa in under dagen. Sidan där hopp på en millisekund kan bytas mot förtvivlan när Coventry (alltid det jävla Coventry) hittar på något galet på slutet av matchen och tipset rycker all världens väg….

MackanW

365 var flitigt använt, man gick först in på 300 kollade om Foppa gjort något poäng, sen direkt på 365 för att kolla hur han låg till i poängligan. Mest spännande var det när han och Markus Näslund slogs om segern i poängligan. Och på morgonen efter glida in och se att Foppa tog det med 2 poäng eller något sådant.

TOMANISTA

Saknar Kurre Hamrins Italientips. 327 har jag för mig.

SÖDER

302-303: Av någon konstig anledning kommer jag ihåg Stanley Cup säsongen 98-99 bäst, Dallas-Buffalo i finalserien. Enda stället man uppdaterades på var text-tv. Även alla Foppas poäng registrerades.

330/340:Resultatbörsen. Paradiset. En period kunde man ju nästan varje tabell och hälften av alla lags trender.

370:Rätta stället för skytteligorna. Man minns när Ebbe Sand målade i Tyskland och Sonny Andersson dominerade i Frankrike.

328: Notiserna. Ett elände på de gamla apparaterna där man inte kunde bläddra själv. Hann man inte läsa klart en sida kunde man, om man hade otur, få vänta 3-4 minuter innan den kom upp igen.

377: Så många minnen. Favoriten är nog 6-1 mot Arsenal när Dwight Yorke gjorde hattrick i första.

R

Min sambo tycker att jag är sjuk. Måste alltid kolla text-tv innan jag lägger mig. Det spelar ingen roll om jag så kommer hem aprak halv 5. Text-tvn måste på, tänk om det hänt något viktigt?

BIKINPOP

Kommer ihåg hur jag under min gymnasietid, för ca 4 år sedan, blev hånad när jag vid något tillfället nämnt att jag hade tryckt igång 300 när jag kommit hem tidigt. Jag säger tresjuttiosju, då det ligger bäst i munnen. Har på senare år tappat text-tv något, men 300, pl-tabellen på 336 och 377 och framåt går trots det, fortfarande ganska varmt.

STEKLUND

Jag går alltid in på 330+ när jag sitter framför datorn också! Lätt de bästa tabellerna man kan hitta, utan all möjlig reklam och överdriven statistik och grejer.

Glöm för övrigt inte gamla 397, verkar ha flyttat till 399 nu, där man får reda på alla pågående evenemang.

ZLUTAN

En klassiker; Text-TV-laget. Åsarp-Trädet är det jag kommer på, någon som kan fylla på med fler? Dessutom, frågesporten på jul och nyår var en höjdpunkt i ett för några dagar avstannat nyhetsflöde.

NOLSOY

Glöm inte 328 – Notiser!

CATO

343 för allsvenska tabellen. Kan vara en hemsk syn eller alldeles, alldeles underbar

/Leifby

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB