Startsida / Inlägg

En Kneten-historia

av Marcus Leifby

Hallå där… alla!

Efter jul, lite jobb, lite ledigt igen, och mer jobb, är jag igång igen och till helgen kan ni läsa ännu en del i vår serie med tv-sportprofilerna. Efter Jonas Karlsson, Patte Ekwall (jag ska börja kalla Ekwall för Patte nu), Frida Nordstrand, Göran Zachrisson, Roberto Vacchi, Jane Björck, Jens Lind, Anna Brolin, Peppe Eng, Lasse Granqvist, Christer Ulfbåge och Ola Wenström har turen kommit till Chris Härenstam.

Han berättade bland annat att han gjorde VM 2002 i Japan tillsammans med Kneten Andersson som precis lagt Fener-karriären bakom sig. Han lämnade Turkiet rik som ett troll och var inte den som var den.

– Det första vi gjorde i Seoul var att gå in i en HiFi-butik. Kennet hade tjänat 40 miljoner netto de två sista åren och när vi kom in i affären sa han bara ”du Härenstam, välj vad du vill här inne, jag skeppar hem det”, berättade Chris som tackade för vänligheten och avstod.

Vi har ju varit inne på Kneten tidigare, dels i 94-krönikan här nedanför, men även när vi brottades med den ofrånkomliga tanken på hur hans penis såg ut under den där för-EM-matchen mot Danmark -91. Men hur var Kneten som expert? Jag minns inte.

Mer ChrisKross får ni i helgen.

Har ni saknat någon? Förutom Artur Ringart?

Det är möjligt att Härenstam får avsluta den här serien, jag har lite dåligt med tid framöver, förutom ett par resor till England ska jag reda ut hur många påsar snus Daniel Alfredsson snusar under ett powerplay. 

Skärmavbild 2012-01-13 kl. 01.38.51.png

/Leifby

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB