Startsida / Inlägg

Nobelfestfakta:

av Linda Hjertén

Några snabba fakta om kvällens middag:

• Menyn avslöjas först när alla satt sig till bords klockan 19:00. Fjolårets meny hittar ni här.
• Under kvällen arbetar cirka 40 kockar och 260 servitörer och servitriser med att servera de 1300 gästerna.
•  Dukningen sker med den speciella Nobelservisen som designades för Nobelfesten 1991. Så här ser den ut.

• Till de drygt 60 borden i Blå Hallen används 470 meter linneduk och 7000 delar porslin, 5400 glas och 10 000 bestick.
• Inte bara menyn utan även dukningen hålls hemlig in i det sista. Så här såg det ut i fjol.

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB