Startsida / Inlägg

Höstdepp eller höstpepp?

av Tina Löfström
leave-219150_1280

 

Hösten är känd som en deppig årstid. Det blir mörkare, vilket gör att vi naturligt blir mer sömniga. Det blir kallare och vädret är helt ärligt inte det mest njutbara. Men detta till trots har hösten alltid varit min favoritårstid. Varför? Hösten är njutningens årstid och njutning är en bra strategi för att känna mer lycka.


1. Mysfaktorn slår i taket
Det är SÅ lätt att mysa på hösten. Att ha en liten kvällsritual med tända ljus, mys i soffan under en filt med en god bok (eller surfstund). Nu kan man verkligen maxa fredagsmyset!


2. Bad
Det bästa som finns oavsett årstid är att ta ett rykande varmt bad. På sommaren lider jag därför av värmeslag regelbundet för att det är varmt ute och i badet. När hösten kommer är det underbart att lätt frysande hoppa i ett varmt bad med en god doft och sakta låta kroppen värmas upp igen.

 

3. Naturen
Färgsprakande, omväxlande och härlig. Höststormar som river i löven och får dem att prassla mysigt. Löv som virvlar runt och färgar världen i sprakande färger. Till och med de lövtomma träden som framträder på senhösten är underbara och skapar en läskigt spökig, men otroligt mysigt stämning.

 

4. Stabil temperatur
På hösten kan man äntligen slänga på sig lager på lager av kläder utan att varken frysa eller svettas ihjäl. Temperaturen slutar att gå från iskall morgon till kokhett dag till ruggig kväll på en och samma dygn.

 

5. Nystart
Alla som någon gång gått i skolan har minnen av känsla av nystart inför höstterminen. Efter en sommar ifrån varandra skapade man nya identiteter, bytte klädstil, skaffade nya kompisar osv. Den känslan sitter i även i vuxenlivet och för många är hösten mer nystart än nyår. Det är nu vi har möjlighet att vidga våra vyer. Ta en kurs i blombinding, matlagning eller dans. Börja träna och väcka liv i kroppen efter en sommar av skönt solhäng. Påbörja en ny relation med någon på jobbet eller bekantskapskretsen. Låt hösten bli tiden att förnya och förbättra dig!

 

Här är mysdressen på, håret i rufs och härlig trötthet i kroppen! Dags för höstigt fredagsmys 🙂

Lycka till!

Tina Löfström

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Vilma Stockvall, Madelene Politis och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB