Startsida / Inlägg

Lista: 3 saker som ökar lyckan i jul

av Tina Löfström

love-apples-1089476_640Många upplever tiden innan julen som en riktig stress-bov. Tack och lov finns det en gräns för när stressen sätter stopp och julkänslan tar vid. Julen som högtid verkar nästan som gjort för att få oss och må bra!

1) Umgänget. Julen är familjens högtid. Många andra högtider kan spenderas på annat håll, men för de flesta är julen en helig tid för familjer runt om i världen. Att umgås med nära och kära är oerhört bra för vårt välmående. Detta då det för oss närmre varandra och fördjupar relationen. Djupa relationer skapar välmående och därför gör julen oss en lyckotjänst.

2) Givandet. Vi blir lyckligare av att ge till andra. Julklapparna planeras och fixas och piffas och när de väl når mottagaren så har de uppfyllt sitt syfte. Att ge till andra har visat sig vara mer lyckohöjande än att få, vilket de flesta säkert känner igen sig i känslan av.

3) Njutningen. Maten. Den vackra julgranen. Alla fina glittrande ljus. Godiset. Små tomtar i varje hört. Julmusik. Ja, julen uppmuntrar sannerligen till njutning utifrån alla våra sinnen! Njutning är en viktig komponent för att må bra och njuter vi någon gång så mycket som i juletid? Maxa njutningen genom att vara extra närvarande!

 

Lycka till!
Tina Löfström

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB