Startsida / Inlägg

Vad skulle hända om du kunde öka din lycka med 40% redan idag?

av Tina Löfström

goal-729567_1280Tänk dig att du har en riktigt bra dag. Allt har flutit på precis som du önskat och du känner dig lycklig, tillfreds och nöjd. Tänk nu att du lägger på 40% mer lycka, utöver din tidigare lyckonivå. Helt plötsligt går dagen från bra till fantastisk.

Tänk nu tvärtom. Tänk att din dag inte alls var lika trevlig. Chefen var sur, kaffet smakade sump och du övervägde på fullaste allvar att skänka bort din 5-åring efter den kaotiska morgonen. Tänk dig nu att du lägger på 40% mer olycka på det. Plötsligt går dagen från dålig till katastrofal.

Precis såhär gör du kanske redan idag. Tack vare forskningen vet vi nämligen att vi kan påverka vår egen lycka i en väldigt stor utsträckning. Så mycket som 40% av vårt mående ligger helt i våra egna händer och lyckonivån styrs av våra tankar och vårt agerande i vardagen. Det innebär att nästan hälften av vårt eget mående är vårt eget ansvar.

Lek med tanken en liten stund, att du idag väljer att öka din egen lycka med 40%. Lek med tanken att göra varje dag 40% mer lycklig från och med nu. Lek med tanken att alla dina dåliga dagar för alltid kommer att vara 40% mindre dåliga och att alla dina bra dagar 40% mer lyckliga. Hur skulle ditt liv se ut då?

Lycka till!
Tina Löfström

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Jenny Åsell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB