Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Kvällens insikt: USA:s president är lesbisk

av Malin Collin, reporter

Min enda bild av skådespelerskan Cherry Jones är som USA:s president i säsong 7 av tv-serien 24. Där är hon en samlad kvinna som pekar med hela handen och sätter nationens bästa framför sin familj som fjantar omkring och pajar lite allt möjligt. Nu upptäcker jag helt plötsligt en annan sida än den pageklippta, pärlhalsbandsprydda medelålders kvinna jag hittills sett: hon är en raffig, lesbisk teaterskådis med flera Tony-awards i bokhyllan och med en betydligt yngre, cool skådisflickvän. Och med en urringning som heter duga. Kalla mig fördomsfull – men det här var det sista jag kunde tänka mig om henne. I mitt huvud var hon gift med en universitstsprofessor sedan 35 år med tre vuxna barn, stor vit villa och hund och med ett engagemang i kvarterets charity events. Sedan hoppade hon in som president i 24 blandat med lite småroller ”för att det är så kul”.

cherry.jpg
 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB