Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Lite 1800-tal på kvällskvisten

av Malin Collin, reporter

Under de senaste veckorna har jag blivit så oerhört förtjust i Max Landergårds 1800-talsresa i UR. Max 1800-tal heter tv-serien som på ett lättsmält sätt (såg att programmet riktar sig till ungdomar) går igenom ett av dem mest händelserika sekler vi känner till. Varje program har ett tema som kvinnan, vetenskapen, skolan, kolonialismen och så vidare. Max Landergård själv dyker upp som någon halvstollig artonhundratalskaraktär och lite spelade scener blandas med professorer som berättar på ett enkelt och intressant sätt. Två av professorerna i det senaste programmet har jag dessutom haft som föreläsare, vilket gjorde det extra kul. För er som är det minsta historieintresserade är Max 1800-tal ett hett tips.

max2.jpg
 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB