Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

När min 9-åriga lillasyster såg ut som en vuxen dvärg del 2

av Malin Collin, reporter

I påskas hittade jag ett till synes helt vanligt foto i ett album hemma i Helsinborg. Året är 1995 och familjen Collin är på semester i London. Min minsta lillasyster Mia är nio år gammal. Men när man däremot börjar titta lite närmare på detta helt vanliga foto där Mia, Mamma och Pappa sitter på en restaurang och äter middag i omoderna kläder så ser man att Mia inte ser ut som ett nioårigt barn. Hon ser politiskt inkorrekt nog ut som en vuxen dvärg på grund av en väldigt konstig min kombinerat med ihoptryckt hållning. Jag nämnde detta då jag upptäckte det men publicerade då inget foto.

Egentligen är det kanske inte så jätteroligt att Mia 9 år ser ut som en vuxen kortväxt person men vi började bygga upp en historia bakom detta foto under påsken. Den lilla blonda personen är i själva verket Mamma och Pappas goda vän Gunnel som tyvärr är småvuxen. Hon brukar följa med Collins på semester ”eftersom hon så lätt får plats i baksätet med tonårstjejerna” (alltså jag och Anna) och tyvärr saknar egen familj. Här sitter ”de vuxna” och avnjuter en engelsk middag. Gunnel har tagit in en halvflaska vitt för att hon inte tycker så mycket om rött ”det missfärgar tänderna”. En halvflaska är också lagom mängd alkohol för att Gunnel ska få ”semesterpromille”.

Sedan tar ju självklart den här historien aldrig slut men ni ska slippa hela fortsättningen. Sa jag att jag skrattade lungorna ur mig när jag upptäckte detta foto? (Och jag inser att detta enbart är kul för mig och mina två systrar – lite väl internt med andra ord).

S6301814.JPG
 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB